Promotie: Elleboogkerk te koop

Steeds meer kerken in Nederland staan leeg. Gemeenten doen er alles aan om creatieve herbestemmingen te vinden voor de vaak historische gebouwen. Voor de Elleboogkerk in de Amersfoortse binnenstad zoekt ook de gemeente Amersfoort naar herbestemming. Stadsmakelaar Amersfoort schakelde Stichting Citymarketing Regio Amersfoort in voor de promotie van de kerk die sinds kort te koop staat.

De Elleboogkerk staat voornamelijk bekend als het Armandomuseum dat, tot er een brand uitbrak in 2007, de thuisbasis was voor de kunst van Armando. Na het afronden van een vakkundige renovatie staat het Rijksmonument nu voor een kleine €1,5 miljoen te koop. Stadsmakelaar Amersfoort en SCRA startten in september een campagne om de te koop staande kerk in Nederland te promoten.

De aftrap voor de Elleboogcampagne vond plaats tijdens de Open Monumentendag in september. Voor veel inwoners van Amersfoort én potentiële kopers was dit een unieke kans om een kijkje te nemen in de gerenoveerde kerk. Stadsmakelaar Margo de Groot ontving dat weekend meer dan duizend bezoekers die nieuwsgierig waren naar de ‘comback’van de Elleboogkerk. De Elleboogkerk is een bijzondere locatie die in gebruik kan worden genomen als ruimte met multifunctionele mogelijkheden. Om deze vele mogelijkheden onder de aandacht van diverse doelgroepen te brengen heeft SCRA een Elleboogkerk website ingericht op Amersfoort Business, een promotievideo opgenomen en zet SCRA, naast haar eigen on- en offline mediakanalen ook een aantal doelgroepgerichte acties in op social media om dit rijksmonument aan een toegewijde, nieuwe eigenaar te helpen.

1 reactie op Promotie: Elleboogkerk te koop

  1. T. Kanbier

    We schrijven nu 2017; hoe zijn de vorderingen met de verkoop?
    Of is dit allang gebeurd en heb ik de kennisgevingen gemist?

De reactiemogelijkheid is gesloten.