Instawalk amersfoort: 50 fotografen ontdekken de stad

Na een eerste editie met extreem winters weer, was er op Eerste Pinksterdag volop zon tijdens de tweede Instawalk Amersfoort. Ongeveer vijftig fotografen kwamen ’s ochtends bijeen in het KAdECafé voor een gezamenlijke tocht door de binnenstad. Op de route stonden bezoekjes aan onder meer de Koppelpoort, de Onze Lieve Vrouwetoren, de Monnikendam en diverse ondernemingen waarbij even binnengekeken mocht worden, zoals Zandfoort aan de Eem, de Mariënhof, Frankie & Olive, The Barber Shop en Livingstone Coffee Bar. Enkele uren later eindigde de tocht op het festival Lepeltje Lepeltje, waar deelnemers konden genieten van een gratis frietje van Vlaams friteshuis Van Gogh.

De fotografen, waarvan velen afkomstig van buiten Amersfoort, kregen ook een Arie Foort mee. Gedurende de dag werden er dan ook veel foto’s gemaakt van deze knuffel, die dienst doet als mascotte van Amersfoort. Na afloop bleven veel deelnemers hangen in de stad om te genieten van onder meer Lepeltje Lepeltje, FC Amersfoort Thuis, de European Barndoor Gathering & Vintage VW Show, de vele fotogenieke plekjes in de binnenstad en het lekkere weer.

De foto’s die tijdens de Instawalk Amersfoort zijn gemaakt, zijn terug te vinden op Instagram met de hashtag #InstawalkAmersfoort. Ook hieronder staat een aantal foto’s. De Instawalk Amersfoort werd mogelijk gemaakt door Caroline Schmitt, Ralf Silvius, Citymarketing Amersfoort, VVV Amersfoort met medewerking van diverse lokale ondernemers.