IT Innovation Day breidt uit tot IT Innovation Week

IT Innovation Week 2015

IT Innovation Day wordt dit jaar uitgebreid tot een hele week. Een week met het beste en meest innovatieve op IT gebied. Van 21 t/m 25 september wordt in Amersfoort kennis samengebracht en gedeeld. Op 24 september 2015 vindt voor het derde jaar IT Innovation Day plaats in de Nieuwe Stad. Nieuwe events die dit jaar het licht zien zijn: IT Smart Cities Day en IT Talent Day. Innovatieve ondernemers uit de regio Amersfoort kunnen een actieve rol spelen tijdens IT Innovation Week.

Volkert Deen, IDG hoofdredacteur B2B Events over IT Innovation Week: “De bedoeling  is enerzijds een platform te geven voor ambitieuze IT’ers die zich persoonlijk en professioneel willen ontwikkelen, en anderzijds een event neer te zetten dat zich ontwikkelt tot “the place to be” voor iedereen die een betekenisvolle rol in de IT wil spelen. Om dat te bereiken willen we jaar na jaar meer mensen laten aanhaken en een bredere groep aanspreken.”

IT Smart Cities en IT Talent
IDG organiseert dit jaar IT Smart Cities Day, the must attend event about smart city development for governments. Samen met Amersfoort wordt hierbij ook Europa betrokken via EIP-SCC, het European Innovation Partnership on Smart Cities and Communities. Daarnaast is er IT Talent Day, een event gericht op de jonge ambitieuze IT-professionals die in de toekomst het gezicht van de Nederlandse ICT gaan bepalen.

De ambitie is IIW te laten uitgroeien tot een event waar steeds meer partijen op willen aanhaken. Permanent Beta bijvoorbeeld, dat nu al geregeld Meetups organiseert in Amersfoort, zal ook initiatieven concentreren in deze week. Volkert Deen:  “Amersfoort zelf is druk bezig events en bijeenkomsten te organiseren en wij merken onder sponsors en partners de wil en belangstelling om in deze week in Amersfoort bijvoorbeeld cursussen en trainingen te verzorgen. Het idee is dat er een vliegwieleffect ontstaat: gedurende die week in september staat de stad Amersfoort in het teken van IT en Innovatie. Iedereen met enige ambitie op IT-vlak weet dat hij in die week in Amersfoort moet zijn, om de juiste mensen te ontmoeten, de beste sprekers te zien, de laatste trends op te pikken, en vakinhoudelijk wijzer te worden.”

Actieve rol
Ondernemers die raakvlakken hebben met IT en/of innovatie kunnen een actieve rol spelen tijdens IT Innovation Week. Wie bijvoorbeeld bijeenkomsten of andere (marketing) activiteiten heeft gepland in dit najaar, kan deze tijdens IT Innovation Week laten plaatsvinden. Wanneer dit tijdig wordt gecommuniceerd, kan daarbij voor publiciteit gebruik worden gemaakt van de IT Innovation Week Website, die door IDG Nederland wordt onderhouden. Deze is onlangs live gegaan en wordt de komende maanden verder uitgebouwd.

Ondernemers die graag een actieve rol zouden willen spelen in het programma van IT Innovation Day zelf, en die menen een inspirerend verhaal te hebben over innovatie en IT, die graag een innovatief tech-gerelateerd product zouden willen showcasen of op zoek zijn naar sponsormogelijkheden, kunnen contact opnemen met IDG Nederland. Alle  contactgegevens staan op itinnovationweek.nl.

Inspiratie
Tot slot kunnen alle organisaties in Amersfoort en omgeving overwegen met de hele IT-afdeling een bezoek te brengen aan IT Innovation Day. Volkert Deen: “Of overweeg eens dit event samen met business collega’s te bezoeken, bijvoorbeeld vanuit marketing of andere afdelingen waar IT geregeld mee te maken heeft. Zo raak je niet alleen gezamenlijk geïnspireerd, maar verbeter je ook de samenwerking en het onderling begrip in een gezamenlijk dagje uit.”

Tickets zijn via deze link te bestellen, tot 30 juni geldt de Early Bird rate!