Koningsdag Amersfoort druk en gezellig

Krantenkoppen als: ‘Veel meer zon én veel meer publiek dan verwacht’, ‘Wederom veel activiteiten op Koningsdag Amersfoort’ en foto’s op Facebook en Twitter met een en al Oranjeplezier…Koningsdag 2015 in Amersfoort was druk en gezellig! 

Bloemendalsestraat Amersfoort - Foto Twitter Govert Schilling

Bloemendalsestraat Foto Govert Schilling

Koningsdag Amersfoort drukker dan verwacht
Op de verjaardag van de koning was er in Amersfoort en de regio voor jong en oud van alles te beleven. Gezellige kleedjesmarkten, een beachvolleybaltoernooi, live muziek, Oudhollandse spelletjes en meer. De hele stad kleurde oranje, de terrassen zaten vol en overal was het gezellig druk, zelfs drukker dan verwacht. Het onverwacht heerlijke weer en de leuke activiteiten spelen natuurlijk een belangrijke rol. Ook de online campagne vanuit Stichting Citymarketing Regio Amersfoort liet mooie cijfers zien! In totaal werden meer dan 100.000 mensen bereikt met berichten op tijdvooramersfoort.nl, facebook.com/amersfoort en twitter.com/TijdvAmersfoort.

Online campagne Koningsdag en Koningsnacht
In samenwerking met VVV Amersfoort hebben we voor Koningsdag en Koningnacht een overzicht opgesteld met alle activiteiten. Het overzicht hebben we gepubliceerd op tijdvooramersfoort.nl, wat resulteerde in meer dan 12.000 bezoekers in een korte periode. Via Facebook hebben we evenementen aangemaakt. De aanmeldingen stroomden binnen en Koningsdag en Koningsnacht hebben samen 74.000 mensen bereikt. Met berichten op Twitter, op Dichtbij.nl, in de Stadsberichten en in de Amersfoort Mail groeide het totale aantal contactmomenten (zonder budget) naar 104.196. Klik hier voor de hele rapportage omtrent Koningsdag.

Kortom, een geslaagde online campagne én een geslaagde Koningsdag 2015. Voor de komende feestdagen en vakanties zullen we uiteraard weer uitgebreid campagne voeren en hopen we op nog veel meer ‘Drukker dan verwacht’- en ‘Veel meer publiek’ -achtige krantenkoppen en berichten!

Bekijk het overzicht met de leukste tips voor Moederdag en bekijk alle tips voor de meivakantie!