Met Mirakels Amersfoort in de voetsporen van Piet Mondriaan

Mirakels Amersfoort presenteert De Stijl van Mondriaan, een spannende interactieve zoektocht naar de creatieve ontwikkeling van een van ’s werelds meest eigenzinnige kunstenaars. Een ontdekkingstocht, waarin gebruik wordt gemaakt van spectaculaire projecties, professionele acteurs en digitale technieken, neemt je mee door de geboortestad en de belevingswereld van Mondriaan.

Grote kunstenaar Piet Mondriaan

Donkere straten. Kronkelende steegjes. De laatste regenbui heeft een plas op het plein achtergelaten. De gracht begraaft zich onder een laag nevel. Hier, in de Amersfoortse binnenstad, werd de grote kunstenaar Piet Mondriaan geboren. Hij groeide hier op en leerde er tekenen. Op het eerste gezicht lijkt het er niet op dat de Middeleeuwse binnenstad hem inspireerde tot het schilderen van de rechtlijnige vormen en primaire kleuren waar hij later beroemd mee werd. Of toch wel?

Ontdekkingsreis door Amersfoort

In het verhaal leren we de achtjarige Piet, de zoon van het schoolhoofd, kennen. Hij wil, net als zijn oom Frits, kunstschilder worden. Frits daagt hem uit zijn stad te schilderen – maar dan niet zoals hij de stad ziet, maar zoals hij haar belééft. Dan volgt een ontdekkingsreis door de stad, door de tijd en door het creatieve brein van een van de meest toonaangevende kunstenaars van zijn tijd. En dat allemaal binnen de stadsmuren van Amersfoort.

Tickets

Wil je eens iets anders doen dan anders in de Kerstvakantie? Heb je iets met kunst? Of juist helemaal niet en wil je de stad eens op een hele nieuwe manier leren kennen? Mirakels Amersfoort is leuk, spannend én leerzaam voor iedereen! De activiteit is zeer geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, maar ook leuk als bedrijfsuitje.

Mirakels Amersfoort vindt plaats op 26 t/m 30 december 2017 en 2 t/m 6 januari 2018. Tochten starten dagelijks tussen 17:30 en 22:00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.mirakelsamersfoort.nl, VVV Amersfoort en bij geselecteerde partners. Tickets zijn gratis voor kinderen t/m 5 jaar, kinderen van 6 t/m 17 jaar betalen € 7,50 en volwassenen € 10,-.