Vakantiesalon Vlaanderen

Regio Amersfoort sluit perfect aan bij vakantiebehoeften Vlamingen

Nederland is een populaire vakantiebestemming onder Vlamingen. Zij willen ons land vooral per fiets ontdekken. Dit blijkt uit onderzoek van de Stichting Citymarketing Regio Amersfoort ,VVV Amersfoort en VVV Bunschoten Spakenburg onder de bezoekers van de Vakantiesalon in Antwerpen.

Vlaming bekend met regio Amersfoort en komt om te fietsen

Uit het onderzoek blijkt tevens dat regio Amersfoort al bekend is onder de Vlamingen. Meer dan driekwart van de respondenten was bekend met Amersfoort en meer dan de helft is zelfs al eens in Amersfoort geweest. Fietsen in Nederland is een veelgenoemde activiteit tijdens de vakantie. Dat blijkt ook uit de cijfers van de fietsverkoop in België. Die is vorig jaar met bijna 8 procent toegenomen tot 436.549 tweewielers. Dat zijn er ruim 30.000 meer dan een jaar eerder. Vooral de elektrische fiets is populair. Op de Vakantiesalon heeft regio Amersfoort zich dan ook prima als Fietsknooppunt van Nederland kunnen presenteren. Naast de Stichting Citymarketing waren ook de VVV’s van Amersfoort en Bunschoten Spakenburg aanwezig in een gezamenlijke stand, vergezeld door Leerhotel het Klooster.

Lees verder en download het complete onderzoek.

Overnachten doen onze zuiderburen het liefst in B&B’s, standaard hotels en landelijke hotels. Leerhotel Het Klooster merkt sinds de beursdeelname in januari dat de zuiderburen de stad meer en meer ontdekken. Zij hebben inmiddels al tientallen aanvragen voor de zomer van 2015 mogen ontvangen.

Bezoek aan websites en winkel VVV Amersfoort neemt toe

Na het beursbezoek aan de Vakantiesalon in Antwerpen, is het bezoek vanuit België aan de websites www.tijdvooramersfoort.nl en www.vvvamersfoort.nl gemiddeld met 44% gestegen (jan-mrt 2015 in vergelijking tot jan-mrt 2014). Ook de website www.locatieamersfoort.nl voor de zakelijk toeristische markt trekt in dezelfde periode meer bezoek vanuit onze zuiderburen (54%). In totaal hebben meer dan 11.000 Vlamingen afgelopen jaar een bezoek gebracht aan de drie genoemde websites. Ook VVV Amersfoort merkt op dat onze zuiderburen de stad bezoeken. Zo hebben zij in de eerste drie maanden van dit jaar al bijna 100 Belgische toeristen mogen voorzien van informatie over stad en regio.

Vlaamse toeristen van belang voor Amersfoort

De toeristen uit Vlaanderen zijn van groot belang voor stad en regio Amersfoort. Citymarketing regio Amersfoort richt één van haar toeristische pijlen voor dit en volgend jaar op Vlaanderen, omdat de Vlamingen ontvankelijk zijn voor de historie en natuur van stad en regio Amersfoort. Daarbij is de Vlaming reislustig en kiest voor gemiddeld 2 korte of lange vakanties per jaar. Met een vakantieparticipatie van 74,2% is Vlaanderen een van de meest reizende regio’s van Europa.

Download hieronder het complete onderzoek in PDF.

Onderzoek Citymarketing Regio Amersfoort – Vlaming wil voornamelijk fietsen