SOMT: de eerste universiteit van Amersfoort

Op dinsdag 19 maart bezocht Stichting Citymarketing regio Amersfoort SOMT University, de eerste universiteit van Amersfoort. Samen met een selecte groep partners kregen we een rondleiding.

In het gloednieuwe pand op De Hoef worden studenten opgeleid tot fysiotherapeut. SOMT University is één van de vele voorbeelden die invulling geven aan de propositie ‘gezond stedelijk leven’ van Utrecht Region. Samen met Stichting Citymarketing regio Amersfoort bezochten Economic Board Utrecht, enkele vastgoedontwikkelaars en medewerkers van de gemeente Amersfoort en Utrecht de locatie.

‘Silicon Valley voor onderzoek & expertise bewegingsapparaat’

We kregen een rondleiding van Willy Smeets, de directeur van SOMT University. Hij liet ons de innovatieve praktijkruimtes zien en gaf een kijkje in de toekomstplannen, zoals een campus. Eerder al werd SOMT University in het Algemeen Dagblad de ‘Silicon Valley voor onderzoek en expertise van het bewegingsapparaat‘ genoemd. Smeets zegt daarover: “Fysiotherapie is een onmisbare schakel in de gezondheidszorg van de toekomst.”