Liefde voor Amersfoort

Verwendag Amersfoortse Vrijwilligers

Op zondag 29 maart worden alle Amersfoortse vrijwilligers in het zonnetje gezet, tijdens de vierde editie van Liefde voor Amersfoort in de Mariënhof. De vrijwilligers verwendag is in het leven geroepen om de vrijwilligers van Amersfoort te bedanken. Tevens markeert dit evenement ook het begin van het toeristenseizoen in Amersfoort.

Dankzij de inzet van de vrijwilligers worden jaarlijks honderdduizenden bezoekers gastvrij onthaald in de middeleeuwse stad. “De vrijwilligers zijn het visitekaartje van de stad. Dankzij de inzet en de passie van deze mensen leren bezoekers de stad op een unieke manier kennen.”, aldus Laura Bommezijn, een van de organisatoren van Liefde voor Amersfoort. Haar medeorganisator Arn Zuyderduin is de vrijwilligers dankbaar: “Het is fantastisch dat de vrijwilligers jaarlijks veel tijd willen investeren in onze stad. De verwendag Liefde voor Amersfoort is een leuke manier om wat terug te doen.”

Lekkere hapjes
In de Mariënhof wordt dit jaar een culinaire ‘reis’ aangeboden. Horecaondernemers zorgen voor lekkere hapjes en drankjes in de prachtige historische setting: Restaurant de Aubergerie, Vishandel Volendam Keje & Dibbes, Geurtsen Wijnimport, Zuivelhoeve Amersfoort, Pannenkoekenhuys Den Potsemaeker, Bierwinkel Hop, Nul33, De Vier Broers | beer & grill en Vlaams friteshuis van Gogh. Royal Taste zorgt voor heerlijke koffie en thee op ontvangst. BUUF in de serre, Bij Hein en Sweet Sisters maken het ontvangst compleet met zoete lekkernijen. Verhuurbedrijf Westerhuis levert kosteloos het servies, Ruud van der Graaf Fotografie maakt een fotoreportage, Amersfoort Gezien legt de middag vast op film, Citymarketing Amersfoort ondersteunt met een campagne en Oxygen Digital helpt bij de website. Mariënhof stelt haar prachtige lokatie ter beschikking. Allerlei Amersfoortse bedrijven slaan de handen zo ineen om een topdag te organiseren voor de vrijwilligers.

Opening toeristisch seizoen
Liefde voor Amersfoort is tevens de opening van het toeristisch seizoen. Ben je vrijwilliger bij een van de toeristische partners in de binnenstad van Amersfoort? Geef je op via Liefde voor Amersfoort. Ook is hier meer informatie te vinden omtrent de verwendag.