Armen de Poth - foto Inge Vos van Amersfoortse Gidsen

Vlaamse bezoekers raden Amersfoort van harte aan: “Jazeker, het is een heel mooie stad!”

Amersfoort, een historische stad in het midden van Nederland. Onder Vlamingen een steeds bekender wordende vakantiebestemming. Zeer geliefd om haar historie, de vriendelijke en gastvrije mensen en de prachtige bezienswaardigheden. De gemiddelde reistijd vanuit Antwerpen, Brussel, Brugge en andere Vlaamse steden is slechts 2 uur. Kortom, een prima bestemming voor een stedentrip of een weekendje weg.

Belgen brengen een bezoek aan Amersfoort - Foto Inge Vos

 

Rondleiding Amersfoortse Gidsen

Eind mei bezocht een groep van 44 Vlamingen de stad vanuit hun vakantieverblijf. Zij hadden wel eens van Amersfoort gehoord, maar wisten nog weinig van deze middeleeuwse stad: “We logeren met onze groep in de buurt van Driebergen en hadden vooraf informatie op internet gezocht en vonden dit zo een mooi stadje.” De Vlaamse gasten kregen een rondleiding door de stad van stadsgids Inge Vos (Amersfoortse Gidsen). Het mooiste aan de stad vonden zij: “Dat hofke met die kleine huiskes (Armen de Poth) en al die mooie kleine tuintjes. Gelijk een Begijnhof. En de Muurhuizen was ook heel interessant, hoe je kunt zien dat die gebouwd zijn met de stenen van de stadsmuur.”

Amersfoort een aanrader

Of zij Amersfoort zouden aanraden? “Jazeker, het is hier een heel mooie stad! We komen zelf ook nog een keer terug voor een dag of twee met vrienden, nu dat we de leukste plekjes gezien hebben – dan kunnen wij hen die weer tonen.”

Armen de Poth - foto Inge Vos van Amersfoortse Gidsen

Wilt u ook de mooiste plekken in Amersfoort ontdekken? Kijk dan op www.femkeweetwaar.nl. Zij woont in Amersfoort en schrijft regelmatig leuke artikelen over de leukste plekjes in de stad. Informatie over bezienswaardigheden, fiets- en wandelroutes en de Amersfoort Citycard kunt u verkrijgen via www.tijdvooramersfoort.nl of bij VVV Amersfoort, gelegen in het centrum van de stad. U kunt hen ook bezoeken op www.vvvamersfoort.nl.