Zomertijd (zonder Zomertijdgids)

ZomerOp zondag 29 maart zet Nederland de klok weer om naar de zomertijd. Voor Amersfoort inmiddels de traditionele start van het toeristische buitenseizoen. De boten van de Waterlijn en de Fietsboot gaan weer varen, de openluchtfestivals en –evenementen gaan weer vrijwel wekelijks plaatsvinden en het straatbeeld wordt weer opgesierd met meer dan een miljoen (!) toeristen uit binnen- en buitenland die zich vergapen aan ons prachtige centrum en de drie Nationaal Landschappen waar we aan grenzen.

Zomertijdgids2014Voorgaande jaren brachten we eind maart ook de Amersfoort Zomertijdgids uit, in een oplage van 50.000 exemplaren. Deze werden verspreid via VVV-kantoren, hotels en toeristische attracties in Amersfoort en de wijde omgeving. Deze zomer brengen we hem niet uit.

Enerzijds doordat de gemeente Amersfoort moet bezuinigen en de financiële bijdrage voor toeristische promotie nog niet vaststaat, anderzijds omdat wij continu op zoek zijn naar de meest effectieve manier om het toeristische en culturele aanbod van onze stad en regio zo effectief en efficiënt mogelijk onder de aandacht van (potentiële) bezoekers en bewoners te krijgen.

UitagendaDe toeristische stadsgidsen Amersfoort Wintertijd en Amersfoort Zomertijd, met een overzicht van de attracties, evenementen en als het moois dat onze regio te bieden heeft, werd altijd bijzonder goed gewaardeerd. En de oplage van 50.000 is heel natuurlijk heel behoorlijk, maar relatief bezien niet heel groot. Zo bereiken we met alleen onze website (inclusief online Uitagenda) al 50.000 mensen per maand, en via een social medium als Facebook nog eens zo’n 50.000 contactmomenten per week. Daarnaast hebben we nog een heel scala aan kanalen waarmee we actueler, flexibeler en efficiënter kunnen communiceren met onze doelgroep(en).

In samenwerking met de VVV ontwikkelen we wel een aantal brochures gericht op specifieke doelgroepen: ‘stedentrippers’, fietsers en wandelaars, cultuurliefhebbers en groepsactiviteiten bijvoorbeeld. Deze zullen een meer tijdloos karakter hebben.