35 congresorganisatoren aanwezig bij symposium Amersfoort

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Dinsdag 18 april 2017 heeft het symposium “Buiten de kaders treden met je congresorganisatie” plaatsgevonden in de Mariënhof in Amersfoort. Tijdens een inspirerend middagprogramma kregen de afgevaardigden vanuit beroepsverenigingen praktische tips en voorbeelden voor de organisatie van een congres. Tijdens een interactieve sessie hebben Sven Boelhouwer en Annelies de Hartog van de KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie) een toelichting gegeven over 3 onderdelen van hun jaarcongres. Vernieuwing, het business model van sponsoring en het aantrekken van meer deelnemers. Daarnaast gaf Professor Mathieu Weggeman een lezing over de generatieverschillen en hoe dit toegepast kan worden bij verenigingen. 

Het symposium bood deelnemers inzicht in de verschillende uitdagingen waar een congresorganisator mee te maken kan krijgen. Zo’n 35 mensen werkzaam in de verenigingsbranche en de wetenschappelijke sector waren aanwezig om van collega’s te leren en kennis te delen. Daarnaast waren er experts uit de lokale congres- en vergaderbranche aanwezig om concrete vragen te beantwoorden.

Initiatief 
Vanaf juni 2016 is er door de Gemeente Amersfoort, hoteliers en de congreslocaties ingezet om Amersfoort en de regio op de kaart te zetten als een zeer geschikte locatie voor (inter) nationale wetenschappelijke congressen. Er is hiervoor een rode loper ambitie gemaakt om potentiële congresorganisatoren te ondersteunen in verschillende aspecten. Een onderdeel van de “rode loper ambitie” is het bieden van content. Door middel van de organisatie van inhoudelijke sessies wordt er toegevoegde waarde gecreëerd voor verenigingen en wetenschappelijke instellingen en kan Amersfoort zich niet alleen profileren als een bestemming met prachtige locaties en hotels maar ook als een goede partner met een gedegen kennis van de verenigingsbranche en de wetenschappelijke sector.

Meer informatie:
Om de verenigingsbranche en de wetenschappelijke sector op weg te helpen heeft de Gemeente Amersfoort sinds juni 2016 een business developer Congressen aangesteld die congresorganisatoren kosteloos ondersteunt. Er worden de volgende diensten aangeboden: het maken van bidboeken en het geven van presentaties, een welkomstwoord door de burgemeester of wethouder tijdens het congres, het verzorgen van site-inspecties, inzet van het stimuleringsfonds (inter) nationale kennisevenementen (voorwaarden zijn van toepassing) en het betrekken van gemeentelijke instanties of bedrijven die van waarde zijn voor het desbetreffende congres. Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden?
Neem dan contact op met: Vivi de Regt, email: [email protected] of tel.nr: 06-55387014