Amersfoort kleurt De Stijl

Ter ere van het 100-jarig bestaan van kunststroming De Stijl, is 2017 uitgeroepen tot het themajaar ‘Mondriaan to Dutch Design’. Gedurende dit jaar vinden er in Amersfoort veel activiteiten en tentoonstellingen plaats die gelinkt zijn aan Piet Mondriaan. Om de stad in volledige Mondriaanstijl te brengen, wordt deze aangekleed met de wereldbekende Mondriaan uitingen.

pand voorkant juistVanaf half februari kun je in Amersfoort steeds meer uitingen van het Mondriaan to Dutch Design jaar vinden. Zo begint het al bij de toegangswegen van Amersfoort, waar de banieren in het teken van het themajaar komen. Alle huidige Amersfoort vlaggetjes op o.a. de stadsring worden vervangen door grotere vlaggen in de primaire kleuren van de Stijl. De grootste verandering is toch wel die aan het Citymarketing paviljoen zelf. Het hele paviljoen wordt in het nieuw gestoken. De huidige bedoeking gaat eraf en wordt vervangen door een strak doek in Mondriaanstijl. Hiernaast zie je een sfeerimpressie van hoe dit eruit gaat zien.

Naast de fysieke uitingen in de stad, wordt er voornamelijk ingezet op (inter)nationale en aandacht en uitingen. Zo is er afgelopen zaterdag 21 januari een uitgebreide bijlage (landelijke oplage 143.000 stuks) over het Mondriaan to Dutch Design jaar verschenen bij de NRC Handelsblad. Diezelfde bijlage is ook in België verspreid bij de Standaard (oplage 100.000 stuks). Hierin staat een overzicht van de hoofdprogrammering in alle deelnemende steden en is een uitleg te vinden over de achtergronden image1van de tentoonstellingen. Een handig bewaarexemplaar voor de rest van het jaar. Bekijk hier de online versie.

 

1 reactie op Amersfoort kleurt De Stijl

De reactiemogelijkheid is gesloten.