Amersfoort populair onder jonge tweeverdieners

Amersfoort populair onder jonge tweeverdieners

Positieve berichten voor de woningmarkt in regio Amersfoort. Zo kopt het AD Amersfoortse Courant met “Heel Eemland profiteert van huizenmarkt” en de Stad Amersfoort met “Regionale woonmarkt piekt in laatste kwartaal 2015”. Belangrijkste conclusie uit beide artikelen is dat Amersfoort steeds populairder wordt onder jonge tweeverdieners uit o.a. Amsterdam en dat de regio daar van meeprofiteert.

Campagne voor Wonen in Regio Amersfoort

Volgens Citymarketeer Dennis Sille is dit patroon al meer dan een jaar zichtbaar: “Wij voeren al een aantal jaar gericht campagne op deze doelgroep. Begin 2015 berichtten we dat 42% van onze nieuwe inwoners afkomstig is uit de groep (jong) professionals van 25 t/m 39 jaar. Ook de kinderen (0 t/m 17 jaar) van deze tweeverdieners verhuizen mee (14%). De groep studenten/net afgestudeerden van 18 t/m 24 jaar beslaat 23% van het totaal.”

Interesse vanuit Amsterdam en Utrecht

Dat de interesse van Amsterdamse inwoners groot is, verbaast Dennis niet: “Uit analyses van onze websites www.woneninamersfoort.nl en wonen.regioamersfoort.nl blijkt dat het meeste verkeer uit Amersfoort zelf komt, met Amsterdam op een stevige tweede plaats. Ook inwoners van Utrecht zien regio Amersfoort wel zitten en bezetten bij beide websites de derde plaats.”

Betaalbare woningen en goede bereikbaarheid belangrijk

Dennis vervolgt: “Mensen uit deze steden komen voornamelijk naar onze regio voor de groene, veilige en kindvriendelijke omgeving. Ook de betaalbaarheid van de woningen, goede bereikbaarheid en je carrière kunnen combineren met een gezin is belangrijk voor deze groep mensen. Jonge mensen kiezen voornamelijk voor stad Amersfoort omwille van het goede onderwijs, de gezellige omgeving, een aantrekkelijk stadscentrum en de werkgelegenheid.”