Amersfoort zet in op meer (inter)nationale congressen

Gemeente_Amersfoort-183Amersfoort heeft donderdag 1 september haar aanvalsplan gepresenteerd om de komende jaren haar positie op de (inter)nationale congresmarkt te versterken. Een business-development team gaat de komende jaren aan de slag namens de gemeente Amersfoort samen met marktpartijen en gaat meer kennisevenementen werven voor Amersfoort en regio. De nadruk zal liggen op het ondersteunen en faciliteren van lokale bedrijven en instanties die als ambassadeur optreden.

Gemeente_Amersfoort-150Meest competitieve regio

De regio Utrecht is de meest competitieve regio van Europa volgens de EU. Wethouder Yvonne Kemmerling (economie) kwam met alle betrokkenen bij elkaar in de Mariënhof om het startsein te geven. “Amersfoort is een belangrijke plek voor kennisevenementen en congressen. De samenwerking tussen het lokale bedrijfsleven, de gemeente Utrecht, Economic Board Utrecht en gemeente Amersfoort is van groot belang om deze positie te houden en uit te bouwen. De kennisevenementen die we huisvesten in Amersfoort zijn prachtige podia om de kennis uit de regio te etaleren en te laten zien wat Amersfoort in huis heeft.”

Stimuleringsfonds

Het business development team van de gemeente Amersfoort ondersteunt initiatiefnemers die zich sterk maken om hun congres naar Amersfoort en regio te halen. De stad en regio willen deze ‘ambassadeurs’ helpen door ze te adviseren over de mogelijkheden die Amersfoort en regio te bieden heeft. Naast kosteloze ondersteuning bij site-inspecties, het maken van bidboeken is er ook een stimuleringsfonds in het leven geroepen door de Economic Board Utrecht. Dit fonds biedt initiatiefnemers van kennisevenementen een steuntje in de rug via een bijdrage per deelnemer per dag, als het evenement aansluit bij de speerpunten Groen, Gezond en Slim.

Gemeente_Amersfoort-140Samenwerkingspartners

De gemeente Amersfoort werkt in dit project samen met HOSTAmersfoort, Flint, Tekagroep, Regardz en Mariënhof. In de regio werken we samen met de gemeente Utrecht, Economic Board Utrecht, Jaarbeurs, Universitair Medisch Centrum Utrecht, Universiteit Utrecht en HOST Utrecht. Zij zijn mede-investeerders in het toekomstige succes.