Dit artikel is afkomstig uit nationaal magazine MONUMENTAAL. www.monumentaal.com

Artikel over erfgoedbolwerk Amersfoort in MONUMENTAAL

Amersfoort is uitgegroeid tot een heus erfgoedbolwerk. Stichting Citymarketing Regio Amersfoort bracht dit onder de aandacht bij het erfgoedmagazine MONUMENTAAL, dat hierover een uitgebreid artikel publiceerde en van dat artikel zelfs de coverstory maakte. Voor het artikel werden drie Amersfoortse erfgoedondernemers geïnterviewd, die allen zeer enthousiast zijn over Amersfoort als vestigingsplaats voor bedrijven en organisaties in de erfgoedsector.

“Dit is voor ons een prachtige plek”, zegt Susan Lammers, de algemeen directeur van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in de oktobereditie van MONUMENTAAL. “Heel fijn om zoveel erfgoed om ons heen te hebben. Je kunt het hier overal aanraken.” Ook Kees-Jan Dosker, directeur van het Nationaal Restauratiefonds is enthousiast: “Je kunt zeggen: er zijn andere steden met veel monumenten. Deventer, Dordrecht en Amsterdam bijvoorbeeld. Maar er zijn niet zoveel erfgoedpartijen actief. De combinatie, een breed scala erfgoed, veel erfgoedorganisaties en letterlijk midden in het land, maakt Amersfoort uniek.” En natuurlijk is geboren en getogen Amersfoorter Flip van de Burgt, van Bouw- en Restauratiebedrijf Van de Burgt & Strooij, dezelfde mening toegedaan: “Benut elkaars krachten, daar geloven wij in. Dan is het geweldig dat zoveel erfgoedorganisaties in Amersfoort zetelen.”

Nationaal magazine MONUMENTAAL verschijnt zes keer per jaar en streeft ernaar “een betrouwbare wegwijzer te zijn in historisch erfgoed, een eigentijdse spreekbuis voor cultuurhistorie”. De editie van MONUMENTAAL met daarin het artikel over erfgoedbolwerk Amersfoort is vanaf 12 oktober verkrijgbaar. Meer informatie over MONUMENTAAL is te vinden op de website www.monumentaal.com.