Bezoeker Vakantiesalon wil fietsen

Vakantiesalon Vlaanderen2_2015

Fietsen, dat willen Belgen tijdens hun vakantie in Nederland. Bijna alle bezoekers die op de Vakantiesalon een enquête invullen bij de stand van regio Amersfoort geven dit aan. Op de Vakantiesalon presenteert regio Amersfoort zich als Fietsknooppunt van Nederland. Veel Belgen die we op de eerste dag spreken, hebben wel eens gehoord van Amersfoort, maar weten de stad niet te liggen op de kaart van Nederland. Wanneer we aanwijzen dat Amersfoort midden in Nederland ligt en vervolgens vertellen dat er in de regio vele mooie fietsmogelijkheden, zijn de vriendelijke bezoekers meer dan geïnteresseerd.

Fietsen in Nederland is een veel genoemde activiteit tijdens de vakantie. Dat blijkt ook uit de cijfers van de fietsverkoop in België. Die is vorig jaar met bijna 8 procent toegenomen tot 436.549 tweewielers. Dat zijn er ruim 30.000 meer dan een jaar eerder. Vooral de elektrische fiets is populair.

Van de Belgische bezoekers komt 89% met de auto naar Nederland. Ook in onze enquête is de auto in bijna 100% van de gevallen het populairste vervoermiddel. Belgen verblijven gemiddeld twee tot drie nachten in ons land voor een toeristisch bezoek. Veel bezoekers die wij spreken, zijn gericht op zoek naar een vakantie in Nederland en oprecht geïnteresseerd in de mogelijkheden die deze regio te bieden heeft. Folders en flyers worden dan ook gretig meegenomen.