Foodbloggers proeven Eemhaven

Dara (1)_web

Lokaal, gezond, vers, glutenvrij of kosmopolitisch; de foodtrends buitelen over elkaar heen en staan volop in de belangstelling. Met een diversiteit aan restaurants in de Eemhaven mag je dit gebied gerust een culinaire hotspot noemen. Daarom organiseert Citymarketing Regio Amersfoort in samenwerking met Stoer & Smaak donderdag 25 augustus een foodtour voor vijftien bloggers.

Culinaire hotspots worden graag door bloggers onder de aandacht gebracht én graag gelezen.  Eerder al was Lianne van Heeswijk van het foodblog Focus on Foodies in Amersfoort. Zij schrijft: ‘Op culinair gebied kun je in Amersfoort helemaal los gaan. Van hippe koffiezaakjes tot rustieke restaurants; alles is er te vinden.’ Omdat er meer foodbloggers belangstelling toonden voor een culinaire rondleiding organiseert Citymarketing in samenwerking met Krista van de Steeg van Stoer & Smaak donderdagmiddag 25 augustus een tour voor meerdere bloggers tegelijk.

De tour voert voornamelijk door de Eemhaven en De Nieuwe Stad. De vijftien deelnemers worden ontvangen bij wereldrestaurant Dara en vervolgen hun route langs De Vereeniging, Het Lokaal, Hoog Vuur, De Saffraan en Zandfoort aan de Eem. Om ook wat van de mooie, historische binnenstad te kunnen laten zien, sluit de foodtour na een stadswandeling af bij de Mariënhof.

Wie zelf de Eemhaven wil proeven, kan op zondag 25 september deelnemen aan Proef de Haven Amersfoort.  Proef de haven is een wandeling langs acht horecabedrijven die laten zien, proeven en beleven waar ze voor staan. Kijk voor meer informatie op vvvamersfoort.nl/UITagenda/proef-de-haven.