Eerste Mondriaandag is groot succes

Gisteren, 7 maart, werd in Amersfoort de geboortedag van Piet Mondriaan gevierd. Na het grote succes van het stijljaar in 2017 organiseerde het Mondriaanhuis dit jaar voor het eerst de Mondriaandag.

Wie gisteren de Kortegracht in liep kan het niet zijn ontgaan; hier was het feest. De kade was versierd met vlaggen in de stijl van de schilder en het was er gezellig druk. De dag werd feestelijk afgesloten met de prijsuitreiking van de schilderwedstrijd: ‘Geïnspireerd door Mondriaan’. Namens Citymarketing Amersfoort mocht ik hier aanwezig zijn. Het was mooi om te zien hoeveel schilders en schildertjes (de jongste winnaar was vier jaar) zich lieten inspireren door de Amersfoortse schilder.

Ik sprak directeur van het Mondriaanhuis Paul Baltus. Hij zegt erg tevreden te zijn met de resultaten van de eerste Mondriaandag. “De dag trok veel publiek en op de schilderwedstrijd die het museum had uitgeschreven werd massaal gereageerd.” Mede door promotie van Citymarketing is de dag onder de aandacht gebracht. Ondernemers van het Mooierplein verzorgden mooie prijzen voor de winnaars. De wens is om de feestdag in de toekomst met nog veel meer partijen te organiseren. De Mondriaandag moet een echte Amersfoortse traditie worden. De eerste stap naar een Amersfoortse feestdag is gisteren gezet. Wie weet wat deze traditie nog gaat brengen.

Koen Rots