Mirakels Amersfoort 2018: de magie van de kei

Mirakels Amersfoort wordt in 2018 voor de derde keer georganiseerd. De tochten door de binnenstad beginnen bij de Onze Lieve Vrouwetoren en staan in het teken van de magie van de kei.

Uitje tijdens de donkere dagen

Mirakels Amersfoort vertelt een spannend verhaal over de historie van Amersfoort in de donkere dagen rond Kerst en Oud & Nieuw. Dit jaar reizen deelnemers terug in de tijd: de beroemde Everard Meyster sluit in 1661 een weddenschap met het Amersfoortse volk. Het is de start van de magie van de kei, een verhaal dat een eigen leven gaat leiden. Iedere stad profiteert van de Gouden Eeuw, maar de ‘keientrekkers’ in Amersfoort blijven achter. Terwijl de Eem Amersfoort juist zo welvarend heeft gemaakt. Loopt alles in de soep of weet de stad weer op te krabbelen?

Het evenement is inmiddels een traditie tijdens de Kerstvakantie. Na een spectaculaire start in 2016 en een tocht in het teken van kunstenaar Piet Mondriaan in 2017, is dit de derde editie. Stichting Citymarketing regio Amersfoort promoot het evenement als onderdeel van de winter- en kerstactiviteiten.

Tickets

Mirakels Amersfoort vindt plaats op 26 tot en met 30 december 2018 en 2 tot en met 6 januari 2019. Tochten starten dagelijks ieder kwartier tussen 16.30 en 21.30 uur vanaf de Onze Lieve Vrouwetoren. Tickets zijn verkrijgbaar op de website.