Pop-up escape room in de Onze Lieve Vrouwetoren

In de Onze Lieve Vrouwetoren zat van 18 tot en met 21 mei een escape room. Op deze bijzondere (en hoge) plek konden deelnemers drie dagen puzzels op lossen, om zo de bewoners van de stad te redden. En dat al binnen drie kwartier.

De pop-up escape room was binnen een paar weken uitverkocht. Deelnemers waanden zich tijdens het spel in het jaar 1787: toen kwam een lading buskruit tot ontploffing die de Onze Lieve Vrouwekerk deed instorten.

Blogger Sarah Rebecca durfde het aan. In de video (vanaf minuut 2:35) is te zien of het haar en de andere deelnemers lukte om de puzzel binnen de tijd op te lossen. Stichting Citymarketing regio Amersfoort nodigde hen uit voor de escape room, om zo de stad op een spannende manier te leren kennen. De groep sloot de middag af met hapjes bij The Blueberry.

Interactief computerscherm

De escape room is een initiatief van Rotary Club Amersfoort Young Ambition. Daarmee werd geld ingezameld voor een interactief computerscherm dat nu al een paar weken in de toren hangt. Het geld is verzameld via deelnemers en sponsoren.