Artikel provincie Utrecht

Provincie Utrecht dé bestemming voor de Belgische toerist

Onlangs verscheen er in drie Belgische kranten een mooi artikel over Utrecht. Niet de stad, maar de provincie. Want deze provincie heeft zo veel te bieden voor de internationale toerist!

Met als insteek: ‘een citytrip in de regio’ werden de mooiste bezienswaardigheden in de regio samengesmeed tot één verhaal over de regio. Over Amersfoort wordt natuurlijk geschreven over de welbekende Onze Lieve Vrouwetoren en de Koppelpoort, maar ook het Gilde Amersfoort, het Mondriaanhuis en Kunsthal KAdE worden benoemd in het artikel.

“Na het pittoreske Spakenburg belanden we het bruisende Amersfoort. Weinig historische steden zijn zo goed bewaard gebleven. Zo’n vijfhonderd rijks- en gemeentelijke monumenten is de stad rijk.”

Het artikel, dat vier bladzijdes lang is en gevuld met veel mooi beeldmateriaal, is gepubliceerd in Het Nieuwsblad/ De Gentenaar, de Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. Samen hebben deze kranten een oplage van 421.500.

Deze samenwerking tussen de regiogemeenten is ontstaan uit de overkoepelde campagne Visit Utrecht Region. Met deze campagne wordt de regio als één geheel gepromoot voor de buitenlandse toerist. Bekijk de Facebookpagina, Instagram en website om meer te zien over deze campagne.

 

Artikel provincie Utrecht Artikel provincie utrecht