Regio Amersfoort scoort opnieuw hoog in woonranglijst Elsevier

In welke gemeenten is het goed wonen? In het onderzoek dat weekblad Elsevier en Bureau Louter hier elk jaar naar doen, scoren de gemeenten uit regio Amersfoort ook dit jaar weer zeer goed. Opvallend is dat de beoordeling van Amersfoort is verbeterd ten opzichte van vorig jaar, maar dat de stad dit keer niet meer de hoogst gerangschikte grote stad is, wat in de afgelopen drie jaren nog wel zo was.

Op één na zijn alle beoordelingen per thema voor de gemeente Amersfoort gelijk gebleven met die van vorig jaar. De beoordeling voor het thema gebouwde omgeving is verbeterd. Ondanks deze verbetering is Amersfoort voorbijgestreefd als hoogst gerangschikte stad met meer dan 100.000 inwoners. Haarlem staat nu net één plekje hoger in de ranglijst.

Regiogemeente Baarn scoort hoogst

Van de regiogemeenten scoort Baarn het beste met een 19e plek op in totaal 380 gemeenten. Ook Leusden (plek 34), Nijkerk (36) en Amersfoort (38) staan in de top 50, waar Bunschoten met een 51e plek net buiten valt. Eemnes is terug te vinden op plek 63, Soest op plek 79, Woudenberg op plek 89 en Barneveld op plek 148.

Woonranglijst Elsevier

In het onderzoek bekijken weekblad Elsevier en Bureau Louter welke gemeente de beste mix biedt van wonen, werken, winkelen, onderwijs, zorg, veiligheid, cultuur, rust en ruimte. Daarbij maken zij gebruik van 99 indicatoren die zijn op te delen in twaalf verschillende thema’s.