Veel bezoekers voor de binnenstad van Amersfoort

Toeristisch bezoek uit Vlaanderen blijft toenemen

Vanuit Vlaanderen is een flinke bezoekerstoename merkbaar op websites, in de winkel van VVV Amersfoort en bij lokale ondernemers. Citymarketing Amersfoort startte i.s.m. de VVV’s van Amersfoort, Spakenburg en Leusden en lokale ondernemers begin dit jaar een campagne gericht op het aantrekken van Vlaamse toeristen. De campagne bereikte inmiddels al meer dan 220.000 Belgen.

Het bezoek op de websites tijdvooramersfoort.nl en vvvamersfoort.nl nam in de maanden januari t/m juli met gemiddeld 44% toe (2015 t.o.v. 2014) naar meer dan 7.000 Vlaamse bezoekers. In diezelfde periode brachten 541 Vlamingen een bezoek aan de winkel van VVV Amersfoort, met een piek van 155 in juli. Onze zuiderburen worden voornamelijk bereikt via Facebook, e-mail nieuwsbrieven en berichten in lokale Belgische media.

De campagne gericht op Vlaanderen krijgt de komende tijd nog meer handen en voeten. Zo komen redacteuren van Pasar.be naar Amersfoort voor een artikel in hun magazine, dat het meest gelezen vrijetijdsblad van Vlaanderen is. Daarnaast komen op 21 en 22 augustus circa 40 eventplanners en boekers van zakelijke evenementen naar Amersfoort. Op deze dagen maken zij kennis met onze veelzijdige stad en regio en bezoeken zij meerdere event- en congreslocaties.

Toename ook merkbaar bij ondernemers

Ook ondernemers merken dat de Vlamingen Amersfoort weten te vinden, zo bevestigt Jorit Bons van het Lange Jan Hotel: “Het aantal Belgen in ons hotel is behoorlijk gestegen in vergelijking met vorig jaar. Wat mij betreft mogen er veel meer Vlaamse toeristen naar Amersfoort komen, het zijn fijne mensen!” Jeffrey Ides, eigenaar Restaurant de Vlasakkers vult aan: “Wij merken dat er dagelijks Belgen bij ons langskomen vanwege de goede bereikbaarheid. Na een dagje fietsen door regio Amersfoort, genieten zij graag van onze heerlijke Vlaamse Mosselen.” Inge Vos van Amersfoortse Gidsen mocht al meerdere keren Vlaamse toeristen rondleiden. Haar gasten reageerden enthousiast: “Jazeker, het is hier een heel mooie stad! We komen nog een keer terug voor een dag of twee met vrienden.”

Regio Amersfoort geschikt voor Vlaamse toerist

Uit eerder onderzoek blijkt dat regio Amersfoort aantrekkelijk is voor de Vlaamse toerist. De Vlaming wil onze keistad en de omliggende gebieden voornamelijk per fiets ontdekken. De toeristen uit Vlaanderen zijn van groot belang voor stad en regio Amersfoort. Citymarketing regio Amersfoort richt één van haar toeristische pijlen voor dit en volgend jaar op Vlaanderen, omdat de Vlamingen ontvankelijk zijn voor de historie en natuur van stad en regio Amersfoort. Daarbij is de Vlaming reislustig en kiest voor gemiddeld 2 korte of lange vakanties per jaar. Met een vakantieparticipatie van 74,2% is Vlaanderen een van de meest reizende regio’s van Europa.