Verwendag voor Amersfoortse vrijwilligers

Ze varen toeristen door de Amersfoortse grachten, brengen recreanten met de Fietsboot tot in Huizen en vertellen verkleed over de prachtige historie van de stad. Volgens de ondernemers is het hoog tijd om de honderden enthousiaste vrijwilligers eens in het zonnetje te zetten. Eind deze maand is dan ook de eerste Amersfoortse vrijwilligersdag.

Het idee voor de vrijwilligersdag ontstond bij Arn Zuyderduin, eigenaar van Vlaams friteshuis Van Gogh en na contact te hebben gelegd met Laura Bommezijn van Bistro ’t Kannetje volgden al snel 13 andere ondernemers. Natuurlijk werkt Citymarketing Amersfoort ook mee om deze dag tot een groot succes te maken. Daarnaast gebruiken we deze feestelijke gelegenheid om de start van de Zomertijd in te luiden. Amersfoort Zomertijd brengt dit seizoen weer een vol programma met festivals, culturele activiteiten, recreatiemogelijkheden en meer. Waarvoor de vrijwilligers zich natuurlijk ook weer enthousiast zullen inzetten.

“Men vergeet wel eens hoe belangrijk toerisme is voor een stad als Amersfoort… Dan mag je best wel eens ‘dankjewel’ zeggen voor al het werk dat deze mensen belangeloos doen.” – Arn Zuyderduin

De dag begint bij de Mariënhof waarna de honderden vrijwilligers een tour met de CityTuk kunnen maken, leuke workshops kunnen doen en een rondvaart met de Waterlijn kunnen maken. Met heerlijk eten en drinken van verschillende restaurants en winkeltjes in de stad belooft het zondag 29 maart absoluut een prachtige verwendag te worden. 

Lees het artikel in het Algemeen Dagblad:

Verwendag vrijwilligers AD