WNDRWKND: Trip met bestemming onbekend brengt 6 bloggers naar Amersfoort

6 online influencers zijn op initiatief van Citymarketing Amersfoort op ontdekkingsreis (#WNDRWKND) naar onze stad geweest. Dat wisten ze zelf alleen nog niet: vlak voor het bewuste weekend maakten we de bestemming pas bekend. Op 6 en 7 oktober ontdekten de influencers hidden gems, insider tips en een bijzondere overnachting in een voor hen nog onbekende stad.

Jezelf verwonderen, buiten de gebaande paden gaan en nieuwe mensen leren kennen: de influencers vallen tijdens het WNDRWKND van de ene verrassing in de andere. Gelukkig worden de nieuwkomers aan de hand genomen door blogcollega’s én locals Susan Dullink en Alexa op ’t Land. We verwelkomen bloggers van de volgende websites:

Tuktuks & fotoworkshop

Na aankomst op startpunt Station Amersfoort, zetten we de influencers op tuktuks naar bijzondere overnachtingsplekken: Hotel de Tabaksplant, Het Koetshuis en Jamila Suites. Er is alleen tijd om koffers te droppen, want we ontmoeten elkaar voor een kopje koffie bij Juffrouw Jacoba. Amersfoortse fotograaf Dennis Polman haalt ons daarna op voor een fotografieworkshop door de binnenstad. Terwijl de influencers nieuwe spots vinden voor de mooiste foto’s, maken ze kennis met Amersfoort.

Proeven bij Bockbierfestival & Monnikendam

Op het terras van Kroast in De Nieuwe Stad staat een lunch met meerdere gangen voor ons klaar. Terwijl we genieten van alle hapjes, bespreken we vast welke hotspots we nog willen zien. Er is namelijk nog genoeg tijd over om zelf de stad te verkennen. Rock City Beers trakteert de influencers op een proeverij bij het Bockbierfestival. Want wil je Amersfoort echt leren kennen, dan breng je natuurlijk een bezoekje aan één van de vele evenementen.

Op de uitnodiging staat een kledingtip voor de zaterdagavond, en dat is niet voor niets. Het chique restaurant de Monnikendam zit in de oude stadsmuur en heeft een uitgebreid diner voorbereid voor de groep. De ideale plek om de indrukken van de eerste dag te bespreken en samen te proosten op Amersfoort.

Vanaf het water zie je plekjes van Amersfoort die normaal verborgen blijven. Daarom staat zondag suppen door de grachten en een rondvaart op het programma. Bij SEM sla en meer nemen de bloggers een welverdiende break met koffie en thee. Gezamenlijk warmen we op bij restaurant Madonna, die speciaal voor de groep een sunday brunch heeft. We nemen afscheid en bedanken de influencers voor hun enthousiaste deelname aan het weekend.

Bloggers & bedrijven: bedankt!

Benieuwd naar wat de bloggers van het weekend vonden? Hou daarvoor de hashtag #WNDRWKND, onze Facebook-pagina en nieuwsbrief in de gaten. Citymarketing Amersfoort organiseerde dit zonnige weekend samen met ensanne en alle in dit artikel genoemde Amersfoortse ondernemers. We bedanken ze voor de samenwerking en hun gastvrijheid!