1 miljoen kijkers via Youtube voor Tijd voor Amersfoort

1 miljoen kijkers via Youtube voor Tijd voor Amersfoort

Eerder dit jaar voorspelde Citymarketeer Dennis Sille het al en nu is het dan zover. Meer dan 1 miljoen mensen hebben de  video’s van Tijd voor Amersfoort via Youtube bekeken. Sille: “Ik ben ontzettend trots op ons team dat we op meerdere kanalen zoals Facebook en Instagram goed presteren. Een miljoen kijkers via Youtube is voor ons de kers op de taart.” De Youtube-kijker is vooral op zoek naar inspiratie voor een dagje of weekendje weg aldus de citymarketeer. De video’s ‘Tips om leuke dingen te doen in Amersfoort’ (157.434), ‘Amersfoort Citycard’ (175.456) en ‘Amersfoort, een prachtige stad voor een stedentrip’ (253.276) scoorden veruit de meeste weergaven.

Volgens de statistieken is de stijging van het aantal kijkers vooral de afgelopen twee jaar goed zichtbaar. In 2015 gaat het om 420.000 weergaven en in 2016 bedraagt dit 580.000. Tijd voor Amersfoort is een campagne van Citymarketing Amersfoort gericht op toerismebevordering in stad en regio.

1 miljoen kijkers via Youtube voor Tijd voor Amersfoort

Video wordt steeds belangrijker

Youtube is niet het enige kanaal waarmee Citymarketing haar video’s wereldkundig maakt. Instagram en Facebook nemen een prominente plek in als het gaat om de promotie van de stad en regio. Sille: “Ook via deze Social Media bereiken we meerdere miljoenen contactmomenten per jaar en dat is niet alleen met video, al wordt video wel steeds belangrijker voor de toerist. We zien dit nog elk kwartaal stijgen, dus we hebben nog genoeg ruimte om te groeien.”

Verschillende campagnes

Citymarketing voert campagne onder verschillende noemers. Zo is Tijd voor Amersfoort gericht op het bevorderen van toerisme en richt Locatie Amersfoort zich op organisatoren van vergaderingen, events en congressen voor de zakelijk toeristische markt. De campagne Wonen in regio Amersfoort focust op het aantrekken van nieuwe inwoners en Amersfoort Business is ervoor bedoeld om huidige bedrijven te behouden en nieuwe bedrijven aan te trekken om te vestigen.

1 reactie op 1 miljoen kijkers via Youtube voor Tijd voor Amersfoort

De reactiemogelijkheid is gesloten.