Volgrecords voor zowel Facebook als Instagram

Zowel op Instagram als Facebook heeft Citymarketing Amersfoort een mijlpaal bereikt. De populaire Facebookpagina tikt de 38.000 fans aan, terwijl het snel groeiende Instagram-account al 8.000 volgers heeft.

Facebook blijft groeien

Op Facebook laten trotse Amersfoorters én nieuwsgierige bezoekers zien wat ze zo leuk aan de stad en regio vinden. De foto’s, video’s en evenementen op de Facebookpagina mogen regelmatig op veel interactie rekenen. Het is voor paginabeheerders steeds moeilijker om op Facebook nieuwe volgers en bereik te behalen. Toch maakt Facebook.com/Amersfoort nog steeds een groei door. Vanaf begin 2018 nam het aantal fans met bijna 2.000 toe tot 38.000 in januari 2019.

Opmars van Instagram

Instagram groeit het snelst van alle social media. Ook op Instagram.com/TijdvoorAmersfoort merken we dat: in 2018 steeg het aantal volgers met wel 53%. Inmiddels bestaat de community uit 8.000 mensen die de foto’s en video’s van regio Amersfoort liken en delen. Eerder al vertelde Esther Settels van Citymarketing Amersfoort over de Instagram-strategie in het Algemeen Dagblad: Amersfoort moet je niet op de kaart willen zetten, maar op Instagram.