Werkconferentie Legacy van het themajaar ‘100 jaar de Stijl in Utrecht en Amersfoort’

Alle partijen die met het themajaar ‘100 jaar de Stijl in Utrecht en Amersfoort’ te maken hebben zijn uitgenodigd om een werkconferentie hierover bij te wonen. Deze conferentie vindt plaats op 15 mei 2018, van 12.00 tot 17.00 uur, op het provinciehuis in Utrecht. 

Dat het thema ‘100 jaar De Stijl’ succesvol was behoeft bijna geen nadere toelichting. De verwachtingen zijn ver overtroffen. De gezamenlijke inspanningen hebben een prachtig cultureel en toeristisch jaar opgeleverd. Dat smaakt naar meer! Daarom willen we met alle betrokken partijen lessen trekken uit deze samenwerking om vervolgens vooruit te kijken hoe we de aandacht voor De Stijl vast kunnen houden. We gaan graag met u in gesprek over de opbrengsten van het afgelopen jaar en vooral de kansen en mogelijkheden voor komende jaren.

Opening
Vanaf 12.00 uur nodigen we u van harte uit voor een lunch. Om 13.00 uur start het officiële programma. Met daarin ondermeer een bijdrage van Jos Vranken van NBTC Holland Marketing over de resultaten en een presentatie van Frank van den Eijnden over de manier waarop het succesvolle Van Gogh-jaar een vervolg heeft gekregen. Ronald Besemer van Utrecht Marketing neemt ons tenslotte mee in de resultaten van het jaar in Utrecht. Na deze aftrap gaan we aan de slag in verschillende subsessies. Dan gaan we in gesprek over thema’s als:

• Hoe zetten we de strategische samenwerking voort?
• Welke ingrediënten zorgen voor een juiste chemie tussen overheden, culturele en toeristische sector en bedrijfsleven?
• Welke culturele activiteiten geven inhoud en zichtbaarheid aan de legacy en hoe kunnen we (toekomstige) culturele activiteiten – gerelateerd aan De Stijl – slim verbinden?

De opbrengsten uit de deelsessies komen terug in het afrondende gesprek met bestuurders en vertegenwoordigers van sleutelorganisaties. Dan proberen we de ideeën en ambities zo concreet mogelijk te formuleren. Om daarmee een basis te leggen voor vervolgstappen.

(Het is geen) Afsluiting!
Tot slot: de werkconferentie is wat ons betreft geen afsluiting maar een doorstart. Het succes vieren, lessen trekken uit de samenwerking en nieuwe stappen zetten om de power en potentie van De Stijl te benutten voor een welvarende regio.

Aanmelden
Meld u aan voor de werkconferentie via dit formulier.
Wij kijken ernaar uit u 15 mei te ontmoeten!

Met vriendelijke groet,

Mariette Pennarts
Gedeputeerde Cultuur

Pim van den Berg
Gedeputeerde Toerisme